Geja Heinen
Wat heb je aan mooie doelen als je niet de energie hebt om ze uit te voeren?
- Geja Heinen

De Droom

Als kind had ik de droom om schooljuffrouw te worden om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en hun wereld groter te maken door ze bijvoorbeeld te leren lezen en schrijven. Toch ben ik na het behalen van mijn vwo-diploma voeding gaan studeren. De wereld van voeding heeft altijd mijn interesse, vooral natuurvoeding, daar ligt mijn hart (echt eruit). Als tijdens eerste studie kon ik bijvoorbeeld niet geloven dat je allerlei toevoegingen en nieuw ontwikkelde stoffen in je lichaam kunt stoppen zonder dat dit gevolgen voor je gezondheid heeft.

Daarom ben ik met verschillende studies in de wereld van voeding, gezondheid en leefstijl gedoken. Ik kwam er al snel achter dat veel mensen tegenwoordig een leefstijl ontwikkeld hebben die helemaal niet past bij de basisprogrammering van ons lichaam. Het gevolg: grote kans op allerlei fysieke en mentale klachten zoals depressies en burn-out maar ook fysieke klachten als hoofdpijn, buikklachten en slecht slapen. Nu deel ik de kennis en ervaring tijdens cursussen, trainingen en presentaties en kruipt het bloed toch waar het gaan moet vanuit mijn passie als kind: bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.

Mijn missie

Ik weet hoe het anders moet en kan en daarom help ik al 20 jaar mensen bij het creëren van een gezonde en energieke leefstijl en het voorkomen van burn-out. Alles vanuit evolutionair geneeskundig perspectief en een holistische aanpak. Opvallend is dat juist gedreven, gepassioneerde mensen een groot risico lijken te lopen op het ontwikkelen van klachten. Op mentale kracht kun je bergen verzetten maar wordt het lichaam vaak ondermijnt.

Samen met jou kijk ik naar je leefstijl, beweging, mentale gesteldheid, sociale omgeving en externe factoren en de effecten daarvan op je immuunsysteem. Ondersteund met leefstijladviezen, leefstijlproducten, voedingssupplementen en cosmetica ontwikkel je een unieke persoonlijke aanpak voor jouw meest energieke zelf. Ik kan mijzelf de specialist noemen op het gebied van energieverhoging en het voorkomen van burn-out. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij de energie hebt om te doen wat je wilt doen, je pas echt gelukkig kunt zijn. Voor mijzelf is dat zeker het geval omdat ik mij het meest gelukkig voel als ik vol energie iets positiefs voor jou en de wereld kan betekenen.

Ervaring

Zelf heb ik ook ervaren hoe het is om overwerkt thuis te zitten. Na een periode van 7 maanden thuiszitten (op jonge leeftijd), is mijn zoektocht naar het bereiken van een maximaal energieniveau begonnen. Door het toepassen van opgebouwde kennis en kunde – zowel fysiek als mentaal – heb ik zelf 7 jaar chronische stress overleefd zonder ziek te worden of een burn-out te krijgen. Als ervaringsdeskundige, master in klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI), master in gezondheidsgedrag (Health, Education and Promotion) en resilience expert is het mijn missie om nog veel meer mensen te helpen bij het verhogen van hun energieniveau. Dat is wat ik het liefste doe: niemand hoeft een burn-out te krijgen als je tijdig actie onderneemt en een gezonde en energieke leefstijl creëert.

Opleiding & Titels

Master in clinical Psycho Neuro Immunology

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is het vakgebied waarbij wordt gekeken naar de relatie tussen psyche, zenuwstelsel, immuunsysteem en endocriene organen bij het ontstaan en oplossen van klachten op basis van wetenschappelijke onderbouwing en evolutionaire ontwikkeling. Hoe groter de mismatch tussen de leefstijl van onze verre voorouders en die van de moderne westerse mens hoe groter de kans op klachten. Het in balans brengen van evolutionair geneeskundige (leefstijl)maatregelen kan bijdragen aan gezondheid. Mijn focuspunten tijdens deze master lag op vermoeidheid en het functioneren van de schildklier.

Master in Health, Education and Promotion

Een master gericht op gezondheidsgedrag, vooral als het gaat om het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van gezondheidsinterventies. Psychologie, communicatie, epidemiologie, biogeneeskunde, sociologie, politicologie en statistiek zijn allemaal geïntegreerd in de master. Bij gezondheidsgedrag spelen vele factoren een rol zoals bijvoorbeeld intentie, kennis, sociale invloeden, normen en gewoonten. Mijn focuspunt lag op het analyseren van de invloeden die de intentie om tarwevrij te eten beïnvloeden.

Vallei-coach

In onze westerse cultuur zijn technieken om seksuele energie te gebruiken als bron van energie en levenskracht een onbekend fenomeen. Jezelf energie geven door gebruik te maken van je seksuele energie biedt geweldige mogelijkheden. De Vallei-technieken bieden een enorme rijkdom die altijd bij de hand is en kunnen een burnout helpen voorkomen en helpen herstellen.

Klanktherapeut volgens Peter Hess

De Peter Hess klankmethode heeft aangetoond het subjectieve stressniveau te doen afnemen en aantoonbaar positieve neurogene effecten op de hersenen te hebben. De methode wordt in meer dan 30 landen toegepast en past in de vies van integratieve geneeskunde. De methode ondersteunt om tot ontspanning en ‘uit het hoofd’ te komen.

Master in NLP

NLP betekent Neuro Linguïstich Programmeren. Deze methodiek leert hoe taal en nonverbale communicatie gebruikt kan worden om beperkende overtuigingen die in het onbewuste aanwezig zijn te beïnvloeden zodanig dat er een positieve gedragsverandering in gang gezet kan worden. De methode kan ingezet worden op individueel niveau voor bijvoorbeeld het omzetten van ongewenst gezondheidsgedrag in gewenst gezondheidsgedrag.

Mycotherapeut

Mycotherapie is het werken met vitaliteitspaddenstoelen (ook wel medicinale paddenstoelen genoemd) om ziekten of klachten te behandelen of voorkomen. Mycotherapie wordt al duizenden jaren toegepast in Azië en wordt nu, mede vanwege een toename aan klinisch studies, meer en meer toegepast. In het kader van eindeloos energiek zijn of worden kan mycotherapie een goede bijdrage leveren.

Verandercoach en trainer / consultant

Een intensieve opleiding heeft geresulteerd in het kennen van de basisprincipes voor (gedrags)verandering en het kunnen toepassen van vaardigheden voor het begeleiden van organisaties en individuen bij verandering zowel in bedrijfsprocessen als individueel als het gaat om (gezondheids)gedrag. Gedragsverandering vraagt allereerst om intentie en commitment intentie, vervolgens om bewust gedrag alvorens er onbewust gedrag en routine kan ontstaan.

Resilience Master

Dit betekent dat ik mensen begeleid bij het verhogen van hun energieniveau, zowel bij aan- als afwezigheid van chronische stressvolle omstandigheden. Als resilience master weet ik hoe je een burnout voorkomt en hoe je zowel fysiek als mentaal je leefstijl kunt veranderen. Dit allemaal vanuit een evolutionair geneeskundige aanpak en op basis van mijn eigen ervaringen.

Vitality Coach

Deze opleiding geeft inzicht in onze westerse cultuur zijn technieken om seksuele energie te gebruiken als bron van energie en levenskracht een onbekend fenomeen. Jezelf energie geven door gebruik te maken van je seksuele energie biedt geweldige mogelijkheden. De Vallei-technieken bieden een enorme rijkdom die altijd bij de hand is en kunnen een burnout helpen voorkomen en helpen herstellen.

De evolutionair geneeskundige aanpak

We hebben ons DNA van onze biologische ouders gekregen. En onze ouders hebben hun DNA weer van hun biologische ouders gekregen. En zo kunnen we eindeloos ver terug in de geschiedenis gaan. Het DNA van onze voorouders is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid.

In ons DNA ligt onze basisprogrammering opgeslagen, zoals het hebben van een darm van circa 7 meter en de aanwezigheid van een maag en signaalstoffen als dopamine. Deze basisprogrammering is al duizenden jaren oud en vraagt om een leefstijl die hierbij past.

En ik kan je vertellen dat de gemiddelde leefstijl van de moderne Westers mens sterk afwijkt van de evolutionaire leefstijlfactoren die ons DNA gevormd hebben. Er ontstaat daardoor een mismatch tussen onze huidige leefstijl en de leefstijl de ons lichaam verlangt. Met als gevolg allerlei fysieke en mentale klachten.

Vanuit deze achtergrond bied ik mijn diensten aan met als doel om zoveel mogelijk mensen weer Eindeloos Energiek te laten voelen. Het is mijn passie om te laten zien hoe we met de moderne technologieën en producten tegelijkertijd rekening kunnen houden met onze basisprogrammering die we van onze voorouders hebben meegekregen.

En het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen in een korte tijd te helpen met ontwikkelen van een leefstijl die bij ons OER-lichaam en het soms veeleisende leven past.

Boek Geja als spreker

Eindeloos Energiek Event

Geef je op om een bericht te ontvangen als het Eindeloos Energiek Event weer door mag gaan!